7 признака, че се нуждаете от ремонт на покрива възможно най-скоро

Материалите за изграждане и ремонт на покриви генерират различни приходи от продажби в зависимост от тяхното качество и търсене. Според различни изследвания на пазара,  еднослойните покривни покрития представляват около 40% от годишните приходи от продажби, докато 25% са комбинирани с метали покрития. Независимо от качеството им, всички покривни материали са податливи на повреди. Познаването на признаците за повреден покрив е ефективно за провеждане на ранни ремонти. Ето седем признака, че се нуждаете от ремонт на покрива възможно най-скоро.

 

  1. Покривът ви е провиснал

Ако покривът ви е провиснал, трябва незабавно да се обадите на фирма за ремонт на покриви, която да го инспектира и ремонтира. Провисването може да се дължи на прекомерни натоварвания на покрива ви, твърде много керемиди, повреда от вода в определени части или отслабена покривна конструкция в следствие на изгнили греди. Каквато и да е причината, специалистът по ремонт на покриви ще възстанови целостта на вашия покрив.

 

  1. Течове на вода

Ако по време на или след валеж през покрива и таваните ви протича вода или се образуват мокри петна, имате нужда от ремонт на покрива. Течовете може да се дължат на дупки или пукнатини по покрива ви. Специалистът по ремонт на покриви ще отстрани поне основните проблеми, за да спре течовете.

 

  1. Повредени керемиди

Липсващите, счупени, пропаднали керемиди или нагънати битумни керемиди са знак, че покривът ви се нуждае от ремонт. Ако керемидите са счупени или пропаднали на места, можете да ги поправите. Най-добре би било обаче да подмените липсващите и силно повредените керемиди. Ако има обаче сериозно пропадане то вероятно се дължи и на повредена дървена покривна конструкция. В такъв случай е добре да се подменят и прогнилите или изметнати в следствие на влагата подпокривни греди.

 

  1. Запушени улуци

Нуждаете се от ремонт на покрива, ако улуците ви са запушени. Улуците трябва да са чисти по всяко време, за да подпомагат водния поток. Запушените улуци причиняват наводнения или течове на покрива. Застоялата вода в запушените улуци може да служи и като място за размножаване на вредители или появата на мъх или друга растителност по покрива. Професионалист ще отпуши улуците ви, за да осигури правилното протичане на дъждовната вода по цялата външна повърхност на къщата ви.

 

  1. Високи сметки за енергия

Вашият покрив е част от вентилационната Ви система. Повреденият покрив позволява на хладния или топлия въздух да изтича от дома ви, което кара системата ви да работи дълго време. Ако забележите внезапно увеличение на сметките си за енергия, обадете се консултация за ремонт на покрива.

 

  1. Наличие на растителност

Наличието на мухъл, мъх или плесен по покрива е показател, че се нуждаете от ремонт на покрива или най-малкото от почистване на улуците. Растежът кара покривните материали да гният. Професионалистът ще замени проблемните области, за да предотврати разпространението и по-нататъшните щети.

 

  1. Видима външна светлина

Ако забележите светлинни потоци, които влизат в къщата ви, имате нужда от ремонт на покрива. Потоците светлина са индикация, че покривното ви покритие има дупки, пукнатини или пространства, които не са плътно покрити.

 

 

Наблюдаването на тези предупредителни знаци ще ви позволи да ремонтирате покрива си в адекватни срокове. Свържете се със специалисти по покриви, ако имате нужда от ремонт на покрива или имате някакви въпроси относно вашия покрив.

Вашият коментар