Сухи строителни смеси: защо са необходими?

След изобретяването си, сухите строителни смеси изместиха значително в сектора на ремонтите и довършителните работи всички обичайни състави за повърхностно изравняване, крепежни решения, хидро- и топлоизолации и др. Областта на приложение на сухите смеси в строителството е както външна, така и вътрешни ремонтни и довършителни работи. Каква е тайната на популярността на смесите, както сред професионалните строители, така и сред тези, които обичат да строят и ремонтират сами?
Предимства на сухите строителни смеси

Особено ценено предимство на сухите смеси е, че спестяват пари: лесно се правят в строго определен обем направо на работната площадка. За да направите това, просто трябва да излеете определено количество вода в сухата маса.
Технологията за работа със смеси е доста примитивна – тя се вписва в няколко реда инструкции на опаковката. Направата на сместа е достъпна и лесна дори за човек, който прави ремонт за първи път.
Сухите смеси се оценяват за способността им да приготвят разтвор много бързо.
Такива материали произвеждат много по-малко мръсотия по време на работа, отколкото други състави, което е особено важно при довършването на апартаменти.
Широка гама: сега, за радост на строителите, има огромно разнообразие от шпакловки, лепила и циментови смеси.
Сухите смеси са опаковани в компактни контейнери за лесно съхранение и транспортиране.
Сухите строителни смеси се характеризират с висококачествени резултати.
Трябва обаче да се помни, че съставът ще бъде ефективен само при стриктно спазване на технологията.

Видове сухи строителни смеси
Сред най-широката гама от сухи смеси, без които не може да се направи нито един ремонт на апартамент, се класифицират няколко разновидности, а именно:
1) Сухи смеси за изравняване на повърхности. Тези съединения се използват, за да направят стените, таваните и подовете гладки и равномерни. Те включват шпакловки, зидария и циментови съединения, които могат да бъдат:

на основата на гипс;
акрилна основа;
с циментова основа.

2) Декоративни и довършителни композиции. Декоративните и завършващи композиции, както подсказва името им, са необходими за постигане на крайния „шик и блясък“. Това може да бъде или изпълнението на дизайнерска визия за интериора, или обикновен козметичен ремонт на апартаменти.
3) Лепилни състави. Предназначени са за закрепване на:

облицовани повърхности:
елементи от гипсокартон;
други материали.

4) Сухи строителни смеси със защитни функции. Смесите със защитни функции увеличават експлоатационния живот на повърхността, върху която са нанесени, тъй като това повишава устойчивостта на износване на материалите. Този тип строителни смеси включва:
Фуга – специално решение, използвано за триене на шевове;
· състави за изолация от влага (за хидроизолация).
5) Сухи строителни смеси за топло и звукоизолация. Тези смеси са най-търсени, когато се извършват основни ремонти на апартаменти. Те са особено необходими в градовете, където шумните улици са сериозно неудобство, а въздушният поток в пукнатините отнася значителни количества топлина.
Как да изберем суха строителна смес?
При ремонт на всеки апартамент се прибягва до помощта не на една, а на няколко строителни смеси за различни цели. При закупуване на сместа се нуждаете от:

изхождайте от собствените си финансови възможности и не купувайте прекомерни количества от сместа;
вземете предвид инструкциите на опаковката;
винаги обръщайте внимание на времето за продажба на продукти;
Полезно е да разберете за условията на съхранение на строителната смес – ако не се съхранява в подходящи условия, тогава нейното качество ще бъде под въпрос.

В преследване на ниската цена на сместа не е необходимо да си затваряте очите за минали дати на продажба, условия на съхранение, които не отговарят на стандартите, или липсата на инструкции на опаковката. Такива спестявания са изпълнени с факта, че ще трябва да направите непредвидени разходи за закупуване на нова, висококачествена смес.

Вашият коментар