Ремонт на апартамент, какво трябва да знаем

Привеждането на вашия апартамент в нормално състояние изисква време и пари. Има моменти, когато това отнема години. Понякога обаче се налага козметичните ремонти да се извършват бързо и евтино. Например, когато живеете в апартамент под наем и нямате допълнителни средства.

Цената на ремонта включва два компонента: цената на материалите, както и цената на работата. Услугите на специалистите ще бъдат по-скъпи в сравнение с парите, изразходвани за материали. Ето защо първата заповед за евтин ремонт е необходимостта да се направи всичко, което е възможно наведнъж – като комплекс. Извършването на цялата работа трябва да бъде поверено на специалисти – на първо място ВиК ремонт с подмяна на тръби (ако е необходимо) и електрическо окабеляване. Освен това трябва да се опитате да закупите евтини материали, но за това трябва да се консултирате с майстор на Real Stroy.

Най-простият ремонт е ремонтът на дневни, както и на коридора. За да подредите тавана, трябва да използвате матова боя за таван, която ще ви позволи да скриете неравностите по повърхността му, а художникът ще избере валяк за боядисване, който може да има различни дължини на купчината. Ако искате да спестите пари и сами да боядисате тавана, тогава е възможно върху боядисаната повърхност да останат ивици и ще трябва да пребоядисате тавана отново. С помощта на валяк трябва да нанесете боя върху грундираната повърхност. Това ще го спаси.

За ремонт на стена е по-добре да използвате хартиен тапет. Въпреки че не са толкова издръжливи, те са по-евтини от винила. По-добре е да закупите готово лепило, което не се разрежда с вода. Това ще увеличи адхезията и ще направи тапета по-малко вероятно да се изкриви. Когато сменяте ламинат или паркет, вземете предвид всички изисквания на производителя и използвайте правилната подложка за ламинат, което ще увеличи експлоатационния живот на подовата настилка.

Трябва да се погрижите за внимателен подбор на материали, за да ремонтирате баня с кухня. Това се дължи на факта, че тези помещения винаги имат висока влажност. Ето защо, за да ремонтирате таваните в тези помещения, трябва да използвате само специална влагоустойчива боя с надпис „за бани и кухни“ или „за мокри помещения“. В допълнение, цената на такава боя не е много по-скъпа от обикновено.

Не е необходимо да се използват плочки за декориране на стените на банята. Ако стените са в добро състояние, тогава можете да ги боядисате с акрилна боя или да залепите миещи се и влагоустойчиви винилови тапети с надпис „три капки“. Можете да използвате тапети за боядисване, когато декорирате баня, изработена от фибростъкло. Фибростъклото е добър материал, който не е много взискателен към повърхностите. Може да се използва за лепене дори на неравни стени. Използването му ви дава възможност да намалите не само разходите за ремонт, но и разходите за труд. По-скъп, но лек вариант са PVC стенните панели, които изглеждат добре и освен това се почистват лесно.

За да украсите кухненската част, можете да използвате тапети от фибростъкло или винилови тапети, които трябва да бъдат залепени към тавана. Ако се използват плочки за покриване на кухненския гръб, можете да опитате да поставите PVC панел, който имитира плочки.

Вашият коментар