Пералнята не приема омекотителя

Понякога се случва препарат или омекотител да останат в чекмеджето на пералнята. Това може да се дължи на различни причини и обикновено не е признак за сериозен проблем с уреда. Възможни са няколко варианта за подобна неприятност, с които всеки стопанин е в състояние да се справи.

Една от тях е запушване на автоматичния дозатор(чекмеджето) за пералня. Необходимо е редовно да го проверявате и почиствате, за да не се натрупва омекотителят, което с течение на времето се отразява и мухлясва самото чекмедже. Запушеният малък отвор на чекмеджето за прахн е сред по-безобидните причини за появата подобен проблем.
Препаратът може и да се втвърди в контейнера за препарати, като задръства пластмасовите отвори . Почиствайте периодично чекмеджето на пералнята с мека кърпа или вода на мивката, което ще предотврати възможността от запушване и гарантира безотказната работа на уреда.

Части за Перални машини

Вероятна причина за неприемането на омекотителя е и ниското налягане на водата . В този случай трябва да се проверят маркучите за  студена вода, свързани към ВиК системата. Те също могат да се запушат с ръжда, а това води до невъзможността омекотителят да бъде приет от пералнята не поради друга причина ами поради ниско налягане на водата.

Части за готварски печки

За да проверите маркучите е желателно да спрете водоподаването към уреда от кранче на стената. Демонтирайте маркуча откъм пералнята, като използвате подходящи инструменти. Почистете филтрите на уреда и след това отново ги поставете на местата им.
Сред възможните причини за неприемането на омекотител от пералнята е и препълване на чекмеджето с прях . Отделението, предназначено за препаратите, е свързано към горфриран маркуч който ако се запуши ще ви връща от чекмеджето. Когато то е препълнено, сифонът незабавно разпределя омекотителя в барабана. Не се плашете ако в отделението за омекотител има вода и е пълно в края на програмата , така работи уреда (НОРМАЛНО Е ) – взема омекотителя с доливане на вода . Просто си проверете чекмеджето за замърсявания или ниско налягане на чистата вода.

Магазин за части за перални 

Доста по-тревожна причина за оставането на омекотителя в чекмеджето е невъзможността да се стигне до съответната стъпка от избрания цикъл, при която препаратът се приема в барабана. Подобен проблем изисква да потърсите помощ от сервиз или да почистите филтъра на уреда. Много вероятно е той да не може да изпомпи водата и да не стига до стъпка вземане на омекотител която е и последната стъпка от програмата.

Вашият коментар