Оригинални идеи за банята

Оригинални идеи

Всяка стая в къща или апартамент трябва да бъде удобна, уютна, красива, хармонична и функционална. За всяка стая днес е необходимо да се разработи дизайн и да се направи подреждане в стилистично единство. Дори дизайнът на банята изисква собствен подход и дизайн.

Днес можете да намерите множество опции за дизайн на баня за всеки вкус и бюджет. Важно е не само да намерите и оживите картината, която харесвате, но и да обмислите детайлите предварително, да обмислите всичко и да определите дали тази картина е подходяща в конкретен случай. В крайна сметка всяка стая е индивидуална. Една опция за дизайн ще бъде идеална за просторна стая с високи тавани, но може да не се побере в малка, тясна баня с ниски тавани.

Първият етап от проектирането на баня е разработването на дизайнерски проект. Тук можете да използвате две възможности – да наемете специалист или да обмислите всичко сами. Във всеки дизайн е важно да не стигате до крайности и да знаете чувството за пропорция.

При разработването на проекта е важно да се вземат предвид всички нюанси – има ли прозорци в стаята, какви са техните размери, каква е формата на стаята, комуникационни характеристики, височина на тавана, стените и т.н. Също така на етап проектиране се уточнява какъв санитарен фаянс и мебели ще се използват, как ще се монтират тоалетната, мивката, ваната и душ кабината.

По стил традиционно най-популярни са водно-морските мотиви. Често се използват бели, сини, сини цветове. Това обаче не означава, че трябва да се придържате само към такива цветове и такъв стил.

В банята е напълно възможно да се използват златни, червени, жълти, оранжеви, лилави, сребърни и други цветове. Ярките и тъмни цветове се комбинират най-добре с по-спокойни, например с бяло или по-светли и по-спокойни тонове от същото цветно колело.

Популярно е използването на точково и линейно осветление. Трябва да има много светлина. Осветлението е монтирано около периметъра на огледала, картини и мебели. На тавана могат да се монтират прожектори.

Оригинално изглеждат цветни опънати тавани с мотиви на морето, небето, както и многостепенни тавани с вълнообразни линии. Няколко нива са разрешени за инсталиране само в помещения с високи тавани.

В декорацията на стените могат да се комбинират няколко вида материали. Често се използват не само керамични плочки, мозайка, мрамор или гранит, но и тапети. Стената около банята може да бъде подчертана с интересна мозайка, а останалата част от пространството да бъде покрита с водоустойчив тапет. Също така е възможно да комбинирате различни видове плочки, с различни шарки, цветове и текстури, да подчертаете зоната на мивката, огледалото, ваната с цветна плочка и да оформите останалите зони с по-спокоен модел или единична -тонна плочка. Интересно е да видите излят под с модел, имитиращ мрамор, плажен пясък и миди, или просто обикновен.

Вашият коментар