Опции за довършване на стени

Ремонтът на апартамент е възможност да покажете своите дизайнерски таланти и творчески подход към решаването на технически проблеми. И често, за да актуализирате интериора, е достатъчно просто да извършите работа по стените: ефектът ще бъде забележим веднага, както и новото „настроение“ на апартамента. Ето защо, ако искате да извършите цялостен ремонт на апартамент или да освежите интериора с минимални разходи за труд, е важно да изберете най-подходящите материали, които да използвате за декорация на стени. По този начин декорирането на стени с тапети се счита за традиционно, но съвременният пазар на строителни материали е много по-широк. Остава само да направите избор. И това може да стане чрез оценка на някои от предимствата и недостатъците на съществуващите материали за декорация на стени.

Първото нещо, което съвсем логично идва на ум, е да ремонтирате апартамент с помощта на тапети. Разнообразието им е неограничено: могат да бъдат тапети за стени на хартиена или флизелинена основа, със ситопечат или релеф, обикновени или с индивидуален дизайн. Можете да закупите всякакви тапети за вашите стени, вашите възможности са ограничени само от личните предпочитания. Този материал за декорация на стени е доста удобен: залепването не отнема твърде много време. С течение на времето обаче тапетите за стени избледняват, губят своята визуална привлекателност и предишна яркост.

Това не може да се каже за стенните плочки, които в момента се използват не само за подобряване на бани и тоалетни, но и за кухни, холове, коридори и дори спални. Основното предимство на стенните плочки е тяхната издръжливост и лесна поддръжка. Този материал за декорация на стени е устойчив на киселинно-базови влияния, лесен за почистване и не губи своята яркост и яснота на дизайна през годините. Полагането на плочки по стените обаче изисква доста сложна подготвителна работа. И често при изравняване на стените се „изяждат“ няколко сантиметра пространство. В противен случай стегнатостта на плочките към стените ще бъде недостатъчна, което скоро може да доведе до образуване на пукнатини.

От тази гледна точка е много по-лесно при ремонт на апартамент да се скрият дефектите на стените с помощта на текстурирана мазилка или декоративна мазилка. Гамата от цветове е неограничена: от бяло до черно. Текстурната мазилка, както и декоративната мазилка, е красотата и комфорта на вашия дом.

Когато избирате материал за декорация на стени, не забравяйте, че основното е да направите дома си не само стилен, но и уютен.

Вашият коментар