Ремонт и декорация на апартаменти в София: характеристики, съвети, цени – Част 1

Един от най-удобните и печеливши начини за ремонт на апартамент или офис в София е да се свържете със специализирана фирма, която ще ремонтира и декорира помещенията и по този начин ще разшири тяхната функционалност. Отстраняването на стари покрития и демонтирането на комунални услуги, преустройството и други работи често са придружени от технически трудности. Компания, която се занимава с ремонт и довършителни работи на апартаменти в София, трябва да гарантира способността на своите занаятчии да извършват строителни и довършителни работи до ключ в столични апартаменти не само бързо, но и с високо качество.

Какви видове ремонт и довършителни работи на апартаменти предлагат професионалистите в София и Софийска област?

Специализирани компании, занимаващи се с ремонт на апартаменти и декорация на офиси в София, предлагат на клиентите разнообразна дизайнерска работа. Това ви позволява да изберете необходимия тип ремонт и довършителни работи и да разпределите работата на етапи. По правило всеки проект изисква отделен набор от услуги. За такива компании това не е проблем, тъй като техните майстори са в състояние да извършат всякакъв вид ремонт и довършителни работи на апартамент.

Добрата професионална компания за ремонт и декорация ще демонстрира отговорен подход към всеки етап от работата. Това важи за избора на строителни материали и следгаранционната поддръжка на комуналните услуги. Ако се фокусирате върху висококачествен ремонт на апартамент или декорация на офис и не искате да харчите допълнително време и пари, трябва да изберете добра компания, която ще извърши необходимата работа.

Козметичен ремонт и декорация на апартамент в София

Козметичният ремонт на апартамент е обновяване на интериора му чрез подмяна на тапети, подове, тавани и мебели. Този вид ремонт не изисква големи финансови инвестиции.

Компаниите, които ремонтират и декорират апартаменти в София, извършват необходимите козметични работи.

По правило гамата от услуги включва следните елементи:

  • измерване на помещението;
  • отстраняване на стари покрития;
  • залепване и боядисване на стени;
  • актуализиране на таванното покритие;
  • реновиране на подови настилки;
  • подмяна на контакти и ключове;
  • монтаж на нови ВиК;
  • полагане на плочки;
  • монтаж на нови врати и прозорци;
  • извозване на строителни отпадъци.

Козметичните ремонти няма да отнемат много време, ако се извършват от професионалисти. Компаниите за основен ремонт основно извършват висококачествена козметика въз основа на желанията на клиента. Такива компании си сътрудничат с водещи доставчици на строителни материали, което им позволява да използват евтини, но висококачествени тапети, подови и таванни покрития и др. Така за кратко време и без допълнителни финансови разходи ще получите актуализиран, уютен интериор на апартамента.

Стандартен ремонт и декорация на апартамент в София

По-правилно би било стандартният ремонт и довършване на апартамент или офис да се нарече основен ремонт, който се извършва без дизайнерски проект. Можете да определите качеството на такива ремонти, като погледнете какви материали използват майсторите и колко компетентно и професионално работят.

Тези компании в София, които се занимават с професионален стандартен ремонт и довършителни работи на апартаменти, имат богат опит в строителната индустрия, а техните майстори имат специални умения и знания в тази област.

По принцип стандартният ремонт на стая включва следните елементи:

  • преустройство на помещенията;
  • козметичен или основен ремонт;
  • ВиК и Ел.инсталационни работи;
  • демонтажни работи;
  • запълване и шпакловане на повърхности.

Този вид ремонт е много популярен в нови домове и офиси, тъй като с негова помощ помещенията могат да бъдат направени по-удобни както за живеене, така и за работа. Също така стандартният ремонт и декорация на апартаменти ви позволяват да създадете нов интериор.

Занаятчиите от Софийските фирми за ремонт планират предварително всички груби и довършителни работи, така че стандартните ремонти на апартаменти да бъдат висококачествени и извършени в най-кратки срокове. Компанията „Ем Строй Ремонти“ извършва висококачествени основни ремонти в София.

Основен ремонт и довършителни работи на апартамент в София

Основният ремонт на апартамент включва специални „правила“, които задължават строителните работи да бъдат разделени на голям брой етапи. Този вид ремонт се счита за най-труден поради техническите задачи, възложени на майсторите. По правило основният ремонт на апартамент се извършва на два етапа. Първият е подготвителен, вторият е същинският ремонт в апартамента или офиса.

Подготвителният етап на основен ремонт на апартамент или офис включва демонтаж на замазки и разрушаване на неносещи стени, което дава възможност за преустройство на помещенията. По време на този етап също се полагат електрически кабели и различни комуникации.

През втория етап се извършват основните строително-ремонтни дейности. Те могат да включват монтаж на вътрешни прегради, мазилка и шпакловка на стени, полагане на цименто-пясъчна замазка със звукоизолация и армировка, монтаж на водоснабдителни и канализационни системи и тръбопроводи.

Повечето компании в София, занимаващи се с ремонт на апартаменти и декорация на офиси, имат богат опит в извършването на големи ремонти от всякаква сложност. Майсторите подхождат отговорно към всеки етап от строително-ремонтните работи, използват висококачествени строителни материали и по този начин могат да гарантират безопасността на обновените помещения и атмосферата на комфорт и уют в обновения апартамент или офис.

Дизайнерски ремонт и декорация на апартамент в София

Дизайнерският ремонт е професионалното създаване на нов интериор за апартамент или офис. След такава работа стаята ще стане по-удобна и функционална. Някои специалисти на ремонтни компании обръщат специално внимание на ергономичността на дизайна, като по този начин демонстрират цялостния си подход към проекта.

Дизайнерският ремонт на апартамент или офис включва разработването на специален работен проект, който занаятчиите следват безотказно. Този вид ремонт има редица предимства пред стандартната работа. По този начин дизайнерския ремонт и декорация на апартамент не изисква подготвителна работа под формата на отстраняване на стари материали и довършителни работи, демонтаж на електрическо и водопроводно оборудване. Този тип ремонт ви позволява да създадете необходимото оформление по време на строителната фаза и също така се извършва в най-кратки срокове, като същевременно намалява общия бюджет.

По правило дизайнерския ремонт и довършителни работи на апартамент или офис в София се извършват от квалифицирани майстори, които гарантират индивидуален подход към всеки клиент. Благодарение на тясното сътрудничество с водещи доставчици на довършителни материали, специалистите могат да поддържат достъпни цени на всички етапи от обновяването и довършването на дизайна.

От какъв вид работа се състои ремонта и довършването на апартаменти до ключ в София?

Ремонтът и довършването на апартамент до ключ е идеален вариант, ако искате да имате само приятни спомени, а самият ремонт да прилича на магия. Като поверите цялата работа на професионалисти, можете спокойно да се занимавате с бизнеса си.

 

Какво обикновено включва ремонтът и довършването на апартамент до ключ?

В този комплекс от работи участват архитекти, строители, инженери, електротехници и дизайнери.

Изграждането и ремонта на помещения до ключ са предназначени да освободят клиента от излишни грижи. Доставката на строителни материали и интериорния дизайн се извършват от квалифицирани специалисти. Контролират и качеството на извършената работа. От клиента се изисква само да се съгласи с прехвърлянето на правомощията си и да подпише споразумението.

Преди да поръчате ремонт и довършителни работи на апартамент до ключ, можете да получите подробни съвети по телефона. За да се определи цената на ремонта, измервателен инженер идва при клиента. По правило тази услуга се предоставя безплатно. Можете да поръчате геодезист по телефона или през сайта на фирмата.

Когато поръчвате ремонт и довършване на апартамент до ключ, няма да бъдете засегнати от ремонтни проблеми, включително закупуване на материали. Можете да разгледате всички каталози у дома или в шоурума. Ръководство за довършителни материали ще ви разкаже за техните предимства и недостатъци, а служителите на компанията ще донесат необходимите материали на сайта.

Ремонтът и довършването на апартаменти до ключ включва следните етапи:

  1. Пристигане на инженер измервател при клиента. На този етап се правят измервания, изчисления и обща оценка на състоянието на стени, подове и тавани. Специалистът моделира бъдещия интериор на апартамента въз основа на желанията на клиента. Дизайнерският проект включва абсолютно всичко – от цвета на тапетите и разположението на мебелите в стаята до електрическата схема и местоположението на контактите и ключовете. Така строителите имат ясен план за предстоящата работа, а клиентът има представа как в крайна сметка ще изглежда неговият апартамент.
  2. Всъщност капиталова и техническа работа, която включва преместване на стени, преустройство на помещенията, подмяна на тръби и водопроводи, промяна на електрическата схема. Моля, имайте предвид, че всички ремонтни дейности трябва да се извършват в съответствие със стандартите на строителните норми и правила, както и GOST.
  3. Довършването на апартамент е прилагането на груби и довършителни материали, в зависимост от вида и цената на ремонта.

Всеки етап от ремонта и довършването на апартамент до ключ може да се счита за завършен само след проверка на работата за качество и съответствие със стандартите.

Martin Dimitrov

Learn More →